Mgay’s Blog

El curiós món dels somnis

Posted on: Març 17, 2009

Què somiem té molt a veure amb els nostres desigs, preocupacions, nervis, pors, alegries, tristeses… En general, els somnis van relacionats amb la nostra forma de vida. El primer pensador sobre els somnis i el subconscient va ser Sigmund Freud (1859-1939).

Freud va revolucionar, primer,  Viena amb les seves teories sobre la histèria, el psicoanàlisi i la psiquiatria. Després va intrigar a molta gent amb la interpretació dels somnis.  Va escriure la seva obra basant-se en els seus propis somnis per demostrar la psicologia dels mateixos. Deia que tots són interpretables i que tenen el seu sentit.

Tothom somia i estic segura que alguna vegada, també el més despistat que no recorda ben bé el que ha somiat, es pregunta: ¿Per què he somiat això? Tots tenim somnis estranys, alguns de molt reals, alguns de terror, altres que semblen de ciència ficció…fins i tot hi ha gent que reconeix haver-se despertat somrient o plorant. Sembla que formin part d’un altre món però no és més que la nostre ment en estat de subconsciència que no té cap trava per pensar i arribar on vol.

Actualment hi ha molts llibres i diccionaris que parlen d ‘ aquest fenomen.

Més info

*La web del primer link l’he triat perquè per a una biografía em sembla una web clara i senzilla. La segona web l’he trobat interessant i penso que resumeix molt bé tota la teoria

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis

Categories

%d bloggers like this: