Mgay’s Blog

“L’ocell elèctric”, M.A.T.

Posted on: Abril 29, 2009

La línia de molta alta tensió arriba als paissatges d’Osona

Les torres de molta alta tensió, també anomenades M.A.T., s’estan començant a construir a la plana de Vic. Aquest projecte d’interconnexió elèctrica entre l’Estat espanyol i el francès no ha sigut ben rebut a cap dels municipis afectats. Les torres de doble circuit proveïdes de 400.000 volts destrossaran zones d’un alt valor ecològic i paisatgístic i suposaran, segons els membres de la Plataforma No a la M.A.T., un alt nivell de deforestament de territoris.

“L’ocellot de cel i terra”, MAT, ja es pot veure per tot el territori de la Plana de Vic. I aquests són alguns dels exemples:

A Seva, Osona, estan construïdes ja les  torres de Red Eléctrica i el poble es mostra indignat i inútil davant d’aquest fet. Tant l’Ajuntament com els veïns de Seva han intentat que el projecte no es dugués a terme però sembla que ni per via judicial es pot arribar a cap acord amb el govern central.
El projecte es va signar als anys 80 i ara s’ha fet realitat. Porta amb ell una llista de fets negatius com que perjudica la salut de les persones, augmenta el perill d’incendis forestals i treu fins a un 75% el valor de les finques afectades.
El terme municipal de Seva es caracteritza per l’alternança de zones de conreu amb un entorn de masies de gran valor històric i aquestes torres només han suposat la desconfiança i el desacord de veïns i propietaris. No només és un fet negatiu per l’aspecte paisatgístic sinó que tampoc són ben rebudes degut a les expropiacions que s’han dut a terme.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis

Categories

%d bloggers like this: